Skip Navigation or Skip to Content

Cybercafé

Datum: 19 juni 2024

Tijd: 18:00 - 21:30

Locatie: Lichtenvoorde

Cybercafé Lichtenvoorde

Het cybercafé staat in het teken van onze aanstaande cybercheck, georganiseerd in samenwerking met lokale studenten en experts. Het cybercafé biedt een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in uw digitale kwetsbaarheden en om proactief stappen te ondernemen om deze aan te pakken.

Tijdens deze bijeenkomst zullen studenten van de veiligheidsacademie ROC Aventus, gespecialiseerd in cyberveiligheid, samen met u, de op maat gemaakte cybercheck voor het MKB afnemen en eventuele kwetsbaarheden identificeren. Deze informatie zal worden opgenomen in een adviesrapport, dat u zal helpen om uw kennis van cyberweerbaarheid te vergroten, stappen te ondernemen tegen de toenemende cyberdreigingen en om gerichte gesprekken aan te gaan met uw IT-leverancier.

Naast de cybercheck zullen experts aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden en dieper in te gaan op specifieke aspecten van cyberbeveiliging die relevant zijn voor uw onderneming. Dit biedt een unieke gelegenheid om uw begrip van cyberdreigingen te verdiepen en concrete maatregelen te nemen om uw bedrijfsgegevens te beschermen.

U vraagt zich misschien af wat u kunt verwachten van onze cybercheck en hoe deze praktisch zal worden uitgevoerd. Hierbij een overzicht van wat u kunt verwachten tijdens deze sessie:

  • Digitale voetafdruk van het bedrijf: Onze studenten zullen een analyse uitvoeren van de digitale aanwezigheid van uw bedrijf, inclusief websites, sociale mediakanalen en andere online platforms. Door middel van openbare bronnen (OSINT) zullen we informatie verzamelen over uw bedrijf om mogelijke risico’s te identificeren.
  • Standaard cybervragen op basis van de vijf principes van het DTC: Wij zullen u vragen stellen over verschillende aspecten van cyberbeveiliging, gebaseerd op de vijf principes van het Digital Trust Center.
  • E-mail- en websitetest: We zullen de veiligheid van uw e-mailaccounts en website(s) testen op mogelijke kwetsbaarheden.
  • Beveiliging van verschillende soorten sociale mediakanalen: We zullen ook kijken naar de beveiliging van uw sociale mediakanalen en adviseren over mogelijke verbeteringen.

Onze studenten zijn vooraf getraind in een keuzedeel cybercriminaliteit en hebben lessen gevolgd in juridische- en hospitality aspecten. De cybercheck duurt ongeveer een uur. U hoeft alleen een laptop mee te nemen. U wordt gekoppeld aan maximaal twee studenten. Er mogen maximaal drie mensen vanuit uw bedrijf aansluiten. Voor deze vragen hoeft u dus geen diepgaande IT-kennis te hebben.

Door deel te nemen aan deze cybercheck, investeert u in de veerkracht van uw bedrijf en versterkt u het vertrouwen in uw cyberweerbaarheid. Bescherming van bedrijfsgegevens is van cruciaal belang in de huidige digitale wereld.

Het cybercafé biedt plaats aan maximaal 10 ondernemers in het MKB, meld u zo spoedig mogelijk aan. Wij benaderen u om u te laten weten of uw onderneming 19 juni gebruik kan maken van deze gratis cybercheck en het bijbehorende adviesrapport.

Interesse in een gratis cybercheck, registreer je onderneming hier.